Francúzke karamelové kocky
Francúzke karamelové kocky
Potrebujeme (cesto):
- 6 vajec
- 6 lyžíc krištálového cukru
- 1 lyžica kakaa
- 5 lyžic polohrubej múky
- kypriaci prášok
- 50 ml oleja
Potrebujeme (plnka):
- 1 l vody
- 3 zlaté klasy
- 130 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kakaa
- 7 bielkov
Potrebujeme (karamelový krém):
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 300ml mlieka
- 2 šľahačky v prášku
Postup (cesto):
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Postup (plnka):
Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70g kryštalového cukru a balíček vanilkového cukru. A vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkova 60g cukru. Do horúcej plnky vmiešame kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tamavú plnku a napokon karamelový krém.
Postup (karamelový krém):
Cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.
Povrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou.