Francúzke karamelové kocky

24.05.2011 19:50

 Francúzke karamelové kocky

Potrebujeme (cesto):

 - 6 vajec

 - 6 lyžíc krištálového cukru

 - 1 lyžica kakaa

 - 5 lyžic polohrubej múky

 - kypriaci prášok

 - 50 ml oleja

Potrebujeme (plnka):

 - 1 l vody

 - 3 zlaté klasy

 - 130 g cukru

 - 1 vanilkový cukor

 - 2 lyžice kakaa

 - 7 bielkov

Potrebujeme (karamelový krém):

 - 4 lyžice kryštálového cukru

 - 300ml mlieka

 - 2 šľahačky v prášku

Postup (cesto):

 Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

Postup (plnka):

 Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70g kryštalového cukru a balíček vanilkového cukru. A vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkova 60g cukru. Do horúcej plnky vmiešame kakao.

 Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tamavú plnku a napokon karamelový krém.

Postup (karamelový krém):

 Cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.

 Povrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou.